Documentarul Lo and Behold îți arată răul din spatele internetului
Accesul la internet și tehnologia modernă în general vine la pachet cu o serie de valențe pozitive și negative. În teorie, putem promova cu entuziasm ponderația când vine vorba de acesta activități, dar în practică, rețele sociale ne-au făcut mai izolați de prieteni în lumea reală.
Deoarece dezbaterile pe marginea beneficilor și deficitelor derivate din internet sunt numeroase, prin intermediul unui nou documentar ce va ajunge online în câteva luni, Werner Herzog încearcă să găsească o mare parte dintre particularitățile ce definesc ambele părți ale monezii.
,,Oare călugării s-au oprit din mediație? Mi se pare că postează pe Twitter.” Aceasta este doar o mostră infimă din revelațiile pcare ni le servește Herzog în Lo and Behold: Reveries of the Connected World. După ce ne-a prezentat niște imagini foarte interesante în lung metraje precum Grizzly Man sau Rescue Dawn, același regizor își propune să imortalizeze trecutul, prezentul și viitorul internetului prin intermediul unei colecții de interviuri, statistici și monologuri.
Pachetul este completat de opinii din partea lui Elon Musk sau Bob Kahn – inventatorul Internet Protocol. De partea cealaltă a baricadei, sunt include discuții cu membrii unei familii care sunt de părere că internetul este întruchiparea răului pe pământ. Într-un alt interviu, o femeie este convinsă că s-a îmbolnăvit din cauza expunerii la rețele wireless, în timp ce un grup de călugării s-au îndrăgostit de funcționalitatea Twitter-ului.
Același documentar Lo and Behold pune niște întrebări foarte complexe și speră să găsească răspunsuri cât se poate de obiective la un scenariu surprinzător de complex. Oare internetul elimnă nevoia oamenilor de a comunica față în față în timp ce conectează fiecare colț al lumii?
Lo and Behold a avut premiera la Sundance în luna ianuarie a acestui an, iar pe 8 iulie ar trebui să poate fi achiziționat prin intermediul mai multor servicii de Video on Demand precum iTunes, Amazon Video și nu numai.